Μετά τα smartphones έρχονται τα intelliphones - Τι είναι

Μετά τα smartphones έρχονται τα intelliphones - Τι είναι

Μετά τα smartphones έρχονται τα intelliphones - Τι είναι

 • Tο πρώτο κινητό τηλέφωνο κυκλοφόρησε το 1983, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν τηλεφωνήματα χωρίς να είναι συνδεδεμένοι με καλώδια. Ακολούθησαν τα λεγόμενα «feature phones», τα οποία ήταν συνδεδεμένα με το ίντερνετ και μπορούσαν να αποθηκεύσουν και να παίξουν τραγούδια. Λίγο αργότερα κυκλοφόρησαν τα smartphones, φέρνοντας στα χέρια μας κάμερες υψηλών δυνατοτήτων, χάρτες και App Stores με εκατομμύρια εφαρμογές.
  Σύμφωνα με την Bank of America, η τεχνητή νοημοσύνη ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των κινητών τηλεφώνων, φέρνοντας αυτό που οι αναλυτές του οίκου ονόμασαν «IntelliPhone».

  Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, τα chatbots και οι άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούν AI θα γίνουν τόσο χρήσιμα ώστε τα σημερινά μας smartphones θα φαίνονται αρκετά χαζά στο μέλλον.

  Όπως σημειώνει η Bank of America, με την κυκλοφορία των IntelliPhones, που θα προσφέρουν τα πάντα, από εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα έως προσωπικούς βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης, όλος ο κόσμος θα έχει έναν πολύ καλό λόγο για να αναβαθμίσει τη συσκευή του. Πρόκειται, σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, για μια ευκαιρία που παρουσιάζεται μια φορά τη δεκαετία για τις εταιρείες τεχνολογίας.

  Βέβαια, για να πειστούν ότι πραγματικά χρειάζονται αυτή τη νέα γενιά κινητών οι καταναλωτές, θα πρέπει οι λειτουργίες τους να εντάσσονται στην καθημερινότητά τους.
  Σύμφωνα με την Bank of America, μερικές από τις λειτουργίες των IntelliPhones θα είναι οι εξής:

  Βοήθεια με βάση τις συνθήκες: Τα κινητά με τεχνητή νοημοσύνη θα προσφέρουν προσωπικούς βοηθούς που θα καταλαβαίνουν καλύτερα τις συνθήκες στις οποίες βρίσκεται ο χρήστης και θα δίνουν πιο εύστοχες και έγκαιρες απαντήσεις.
  Πρωτοβουλίες προτάσεων: Οι βοηθοί αυτοί θα κάνουν μόνοι τους προτάσεις στον χρήστη, αναγνωρίζοντας μοτίβα της συμπεριφοράς του.
  Αναγνώριση αντικειμένων και σκηνών: Οι συσκευές αυτές θα μπορούν να αναγνωρίσουν αντικείμενα, πρόσωπα και σκηνές σε φωτογραφίες και να προτείνουν στον χρήστη να κάνει share, να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες ή να αγοράσει το εικονιζόμενο προϊόν.
  Μετάφραση σε πραγματικό χρόνο: Τα κινητά αυτά θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο όταν κάποιος ταξιδεύει ή επικοινωνεί με άτομα που μιλούν σε άλλη γλώσσα.
  Ειδοποιήσεις υγείας: Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να προβλέψει πιθανούς κινδύνους υγείας αναλύοντας μοντέλα και συγκεντρώνοντας δεδομένα, ώστε να ειδοποιήσει τον χρήστη να αναζητήσει ιατρική βοήθεια.
  Δημιουργία περιεχομένου με τεχνητή νοημοσύνη: Οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν περιεχόμενο AR/VR με τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

  via

espa el