Ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε γκράφιτι σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε γκράφιτι σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε γκράφιτι σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη

  • Μια εντυπωσιακή τοιχογραφία του Ολυμπιονίκη Εμμανουήλ Καραλή κοσμεί πλέον τον προαύλιο χώρο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών στη Θεσσαλονίκη.

    Το έργο φέρει την υπογραφή του καλλιτέχνη Μάριου Σιμόπουλου και απεικονίζει τον σπουδαίο Έλληνα αθλητή του άλματος επί κοντώ σε μια δυναμική, χαρακτηριστική στιγμή αγώνα – αποτυπώνοντας τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και το πάθος που τον έφεραν στην παγκόσμια κορυφή. 

    Για τον δημιουργό του έργου, η επιλογή του συγκεκριμένου αθλητή δεν ήταν τυχαία. «Ήθελα τα παιδιά στα διαλείμματά τους να έχουν εικόνες σαν τον Καραλή, που παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που συνάντησε στην αθλητική του πορεία, κατάφερε με επιμονή και πίστη στις δυνατότητές του να φτάσει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου», δήλωσε ο Μάριος Σιμόπουλος, υπογραμμίζοντας το μήνυμα που επιδιώκει να μεταφέρει στους μικρούς μαθητές.