Σε ποια χώρα αγόρασαν πιο πολλά καρότσια για σκύλους παρά για μωρά τη χρονιά που πέρασε

-
Η Νότια Κορέα ξεχωρίζει ως η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων στον ανεπτυγμένο κόσμο, γεγονός το οποίο προκαλεί προβληματισμό στους κυβερνώντες αλλά και αντιπαραθέσεις σε κοινωνικό επίπεδο.
Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που επικαλείται η Wall Street Journal, το 50% των γυναικών στις ηλικίες μεταξύ 20 και 49 ετών στη Νότια Κορέα δηλώνει ότι δεν έχει πρόθεση να αποκτήσει παιδιά.
Παράλληλα ωστόσο, όπως αναφέρει η WSJ, στην ίδια χώρα αυξάνεται η κατοχή σκύλων, ενώ το 2023 για πρώτη φορά τα καροτσάκια για σκύλους που πουλήθηκαν ήταν περισσότερα από τα καροτσάκια για μωρά, με την εν λόγω τάση να συνεχίζεται και το πρώτο εξάμηνο του 2024.
Οι πωλήσεις καροτσιών σκύλων έχουν τετραπλασιαστεί μετά το 2019. Μάλιστα υπάρχουν μοντέλα που κοστίζουν πάνω από 1.000 ευρώ το καθένα.Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, Γιουν Σουκ-Γέολ, έχει από την πλευρά του κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση «δημογραφικής έκτακτης ανάγκης» και «υπαρξιακής κρίσης». Ενώ δεν έχει παιδιά ωστόσο, αν και παντρεμένος, ο ίδιος έχει πάνω από δέκα σκύλους και γάτες που φωτογραφίες των οποίων αναρτά συχνά-πυκνά στα social media.