Στην Κίνα χρονομετρούν πόση ώρα χρησιμοποιείς την τουαλέτα

Στην Κίνα χρονομετρούν πόση ώρα χρησιμοποιείς την τουαλέτα

Στην Κίνα χρονομετρούν πόση ώρα χρησιμοποιείς την τουαλέτα

  • Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει ένα βίντεο που τράβηξε ένας επισκέπτης σε δημοφιλή προορισμό στην Κίνα
    Με 51.000 αγάλματα σκαλισμένα σε 252 σπηλιές και κόγχες πριν από περίπου 1.500 χρόνια, τα βουδιστικά σπήλαια Yungang της Κίνας είναι αναμφισβήτητα ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, οι τουαλέτες σε αυτό το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO έχουν τραβήξει περισσότερη προσοχή από ό,τι η θέα.

    Ένα βίντεο που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του σε διάφορες κινεζικές ειδήσεις και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δείχνει χρονοδιακόπτες εγκατεστημένους σε μια γυναικεία τουαλέτα, με κάθε χώρο να διαθέτει το δικό της ψηφιακό μετρητή. Όταν ένας θάλαμος είναι ακατοίκητος, η οθόνη LED εμφανίζει τη λέξη «άδειο» με πράσινο χρώμα. Όταν χρησιμοποιείται, δείχνει τον αριθμό των λεπτών και των δευτερολέπτων που η πόρτα έχει κλειδώσει.
    Ένα μέλος του προσωπικού του αξιοθέατου εξήγησε στην εφημερίδα Xiaoxiang Morning Herald ότι οι χρονοδιακόπτες εγκαταστάθηκαν για να διαχειριστούν την αύξηση των επισκεπτών στον χώρο, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων τουαλέτας. «Δεν είναι εκεί για να ελέγχουν το πόσο θα κάτσει κάποιος στην τουαλέτα» ανέφερε το μέλος του προσωπικού.

    via

espa el