Συνέντευξη Μαριάντας Πιερίδη

Συνέντευξη Μαριάντας Πιερίδη

 • Το Κοσμοράδιο 95,1 την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου παρουσίασε την νέα δισκογραφική δουλειά της Μαριάντας Πιερίδη με τίτλο «Άμπρα Κατάμπρα». Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του Χρήστου Πολυχρονιάδη όπου και παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη.

  -«Άμπρα Κατάμπρα» έρχεται η Μαριάντα. Την έχουμε σήμερα στην παρέα μας εδώ στο Κοσμοράδιο 95,1. Μαριάντα καλώς ήρθες.
  - Καλώς σας βρήκα.

  - «Άμπρα Κατάμπρα» είναι το τέταρτο cd που κυκλοφορεί αλλά το τρίτο ολοκληρωμένο άλμπουμ αφού το ένα ήταν cd single. 13 τραγούδια με άποψη , στο κλίμα της εποχής και νομίζω πως σε αυτή τη δουλειά προσπαθείς να περάσεις το δικό σου μήνυμα , τον δικό σου τρόπο που αντιμετωπίζεις τη ζωή.
  - Ακριβώς. Με έχεις καταλάβει.

  - «Άμπρα Κατάμπρα» θα πει «καλή τύχη».
  - «Άμπρα Κατάμπρα» λένε ότι ήταν μια μαγική ευχή για καλή υγεία και επούλωση των τραυμάτων. Έτσι έχω διαβάσει στο διαδίκτυο και μου άρεσε πάρα πολύ.

  - Η ιδέα ήταν δική σου για τον τίτλο;

  - Έχω ακούσει πως έχεις πολύ ωραία σκηνική παρουσία και όταν βγαίνεις στην σκηνή δεν φοβάσαι. Πιστεύεις ότι σε αυτό οφείλετε η συνεργασία σου μέχρι σήμερα με μεγάλα ονόματα του χώρου;
  - Δεν ξέρω. Ίσως φταίει η εμπειρία που έχω ως τώρα στις νυχτερινές σκηνές. Δηλαδή είναι ήδη πολλά τα χρόνια , κλεισμένα δέκα στη νύχτα. Έχω δουλέψει μόνο με πολύ μεγάλους καλλιτέχνες. Ήμουν από τα παιδιά που έβγαιναν και έλεγαν δυο και τρία τραγούδια πριν βγει ο Πάριος , ο Νικολόπουλος , με ανθρώπους δηλαδή που έχουν αφήσει ιστορία στο τραγούδι. Αυτοί οι άνθρωποι γεμίζανε την πίστα. Λέγανε ένα τραγούδι ενώ στέκονταν απλά στο κέντρο της σκηνής και έλεγες πως όλη η σκηνή γέμιζε. Αυτό είναι τρομερή εμπειρία για όλους τους καλλιτέχνες που το ζουν. Ίσως να έχω πάρει κάτι από αυτό και εύχομαι να το έχω καταφέρει. Θα δείξει.

  - Στην νέα αυτή δουλειά έχεις από όλα τα είδη. Και χασάπικο , και τσιφτετέλι , αλλά και τα μπιτάκια.
  - Ναι. Είναι επιλογές που έχω κάνει για πρώτη φορά και διάλεξα κομμάτια που ένιωσα ότι ήταν δικά μου. που με εκφράζουν. Όταν έκανα το δοκιμαστικά ένιωσα ότι αυτά τα κομμάτια θα μπορούσα να τα πω μια φορά και να φύγω από το studio.

  - Σου πήρε πολύ καιρό για να ετοιμάσεις αυτό το δίσκο;
  - Η επιλογή των κομματιών μου πήρε χρόνο η ηχογράφηση μας πήρε δέκα μέρες.

  - Ένα τραγούδι που μου άρεσε επίσης από το δίσκο είναι το «Συγνώμη». Εσύ ζητάς συγνώμη;
  - Ορισμένες φορές είναι λίγο άδικο να ζητά συγνώμη όταν έχεις κάνει κάτι σε κάποιον. Λέω απλά λυπάμαι. Το αποφεύγω. Προσπαθώ να το πω με άλλο τρόπο.

  - Στο μαγαζί που εμφανίζεσαι με τον Νότη Σφακιανάκη πάτε πάρα πολύ καλά.
  - Είναι κάτι που δεν το έχω ξαναζήσει. Βγαίνω σε ένα κέντρο που είναι ασφυκτικά γεμάτο. Είμαι πάρα πολύ τυχερή φέτος και νιώθω ότι είναι η καλύτερή μου συνεργασία γιατί ο Νότης είναι πολύ της λεπτομέρειας και δεν έχει αφήσει τίποτα στη τύχη. Και νομίζω πως και ο κόσμος είναι τυχερός γιατί από την στιγμή που πληρώνεις για να πας κάπου έχεις και απαιτήσεις. Οπότε έχεις την απαίτηση να βλέπεις το καλύτερο.

  - Θέλω να πω ότι συνειδητοποιημένα έγινες τραγουδίστρια. Μεγάλωσες σε μουσική οικογένεια.
  - Ναι. Η μητέρα μου είναι καθηγήτρια πιάνου αλλά δεν ασχολήθηκε επαγγελματικά. Και η γιαγιά μου και ο παππούς μου. ήταν αναπόφευκτο. Το πιάνο ήταν στο σπίτι , τα μαθήματα γίνονταν σπίτι και ήταν κάτι που μου άρεσε.

  - Ξεκίνησες και κάποια περίοδο και έκανες αθλητισμό;
  - Ενόργανη. Πάρα πολλά χρόνια απλά δεν ήταν κάτι με το οποίο θα μπορούσα να ασχοληθώ επαγγελματικά.

  - Αυτό μήπω

espa el