Ο Νίκος Βέρτης βρίσκεται στην πόλη μας όπου και θα μείνει για να πραγματοποιήσει εμφανίσεις όλο το φετινό καλοκαίρι. Την ημέρα της πρεμιέρας του βρέθηκε στα studio του ΚΟΣΜΟΡΑΔΙΟ 95,1 και παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του Χρήστου Πολυχρονιάδη. Μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τις πρώτες του μέρες στην Αθήνα , αλλά και για τις εμφανίσεις του με την Πέγκυ Ζήνα καθώς και για τις φιλικές σχέσεις μεταξύ τους. Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συνεργασία του με τον Γιώργο Θεωφάνους.
- Ένα αστέρι είναι μαζί μας. Μιλάμε για τον Νίκο Βέρτη. Καλησπέρα Νίκο και καλό καλοκαίρι.
- Καλησπέρα Χρήστο , καλώς σας βρήκα και για εμάς ξεκινάει ένα καλό καλοκαίρι.
- Πες μου τις εντυπώσεις σου από το πρωτόγνωρο βήμα για εσένα να κατέβεις στην Αθήνα.
- Ήταν ένα πολύ περίεργο συναίσθημα , εμείς οι Θεσσαλονικείς , όταν κατεβαίνουμε στην Αθήνα νιώθουμε ότι πάμε στο στόμα του θηρίου. Τις πρώτες μέρες δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ εκεί και για αυτό πήγα να μείνω κοντά στην θάλασσα. Μετά από λίγες μέρες άρχισα να προσαρμόζομαι. Για εμένα τα πράγματα ήταν λίγο εύκολα. Την πρώτη μέρα που βγήκα να τραγουδήσω το «Αστέρι Μου» , ο κόσμος το ήξερε και τραγουδούσε όλο το μαγαζί. Έπεσα λοιπόν στα μαλακά. Ήμουν τυχερός.
- Όσο αφορά την αναγνωρισιμότητα δεν πρέπει να είναι το ίδιο με πέρσι. Πλέων περπατάς και σε γνωρίζουν όλοι. Πώς είναι αυτό το συναίσθημα;
- Είναι κολακευτικό να σε γνωρίζουν όλοι στο δρόμο , απλά κάποιες φορές νιώθεις λίγο περίεργα. Είναι μια πόρτα που την περνάς και πίσω δεν γυρνάς.
- Η συνεργασία σου με την Πέγκυ Ζήνα στην Αθήνα πως ήταν;
- Δεν θα ξαναζήσω κάτι τέτοιο. Ήμασταν μια καταπληκτική τετράδα. Η Πέγκυ ήταν βέβαια η πρωταγωνίστρια και οι σχέσεις μας ήταν πάρα πολύ καλές. Την Αποστολία την γνώριζα από πριν , ο Θάνος είναι πολύ καλό παιδί και επειδή έχουμε πάνω κάτω την ίδια ηλικία όλοι , καταφέραμε να κάνουμε και παρέα. Δηλαδή να βγαίνουμε και την ημέρα μαζί και περίμενα να έρθει η ώρα να πάω στο μαγαζί.
- Η επόμενη επιτυχία έρχεται στα βραβεία Αρίων όπου βραβεύτηκες ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος.
- Ήταν μεγάλη μου τιμή. Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν το περίμενα. Πάντως χάρηκα πάρα πολύ. Και είναι μεγάλη ευθύνη αυτή η κατηγορία. Πρέπει με τον καιρό να αποδείξεις ότι το άξιζες.
- Μαζί με τον Γιώργο Θεοφάνους θα ετοιμάσετε τον επόμενο δίσκο και μπορώ να καταλάβω ότι θα είναι μία ακόμα επιτυχία.
- Η γνωριμία αυτή έγινε από την εταιρεία μου. Μας φέρανε σε επαφή ήρθε ο ίδιος στο μαγαζί που ήμουν με είδε και πίστεψε σε εμένα για νου μου γράψει τραγούδια και είναι τιμή μου.
- Ασχολείσαι από ότι ξέρω με την ζωγραφική; Και στην Κρήνη της Θεσσαλονίκης σε ένα καφέ υπάρχει ένα ψηφιδωτό που έχεις κάνει εσύ ο ίδιος;
- Ναι , είναι αλήθεια αυτό.
- Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα σου δουλειά;
- Τέλη Αυγούστου μετά την Ολυμπιάδα. Τώρα έχουμε ξεκινήσει και δοκιμάζουμε τραγούδια.
- Είναι αλήθεια ότι οι Θεσσαλονικείς καλλιτέχνες ξέρουν καλύτερα από διασκέδαση;
- Ναι. Γιατί στην Θεσσαλονίκη πολύς κόσμο έρχεται πολύ συχνά στο μαγαζί για να σε δει και έτσι πρέπει κάθε φορά να του δίνεις κάτι νέο και να του ανεβάζεις την διάθεση. Και αυτό μαθαίνεται μόνο στην Θεσσαλονίκη.
- Πες μας τι να περιμένει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης τώρα;
- Να μην περιμένει πάντως υπερβολές. Δεν θα κάνουμε show. Να περιμένει όμως διασκέδαση. Έχουμε όμορφα σκηνικά , έχουμε αλλάξει κάποια πράγματα , έχουμε ανανεωμένη ομάδα από τραγουδιστές και θα περάσουμε πολύ καλά.
- Πόσες μέρες την εβδομάδα θα είστε στο μαγαζί;
- Θα είμαστε έξι μέρες την εβδομάδα. Κάθε Δευτέρα θα έχουμε ρεπό.
- Πως τα πας με το γυναικείο φύλο;
- Περίεργο πράγμα οι γυναίκες. Στο καμαρίνι πάντως έρχονται περισσότ