"Τα λουλούδια στην κυρία" του Άκη Δήμου στο Θέατρο Αυλαία - Τελευταία παράταση 12&13/2

"Τα λουλούδια στην κυρία" του Άκη Δήμου στο Θέατρο Αυλαία - Τελευταία παράταση 12&13/2

 • Το Κοσμοράδιο προτείνει:

   

  Τα λουλούδια στην κυρία

  του Άκη Δήμου 

  σε σκηνοθεσία Ανέστη Καφάτσου 

  στο Θέατρο Αυλαία

   

  Η πρώτη θεατρική παραγωγή, «Τα λουλούδια στην κυρία» του Άκη Δήμου, από το Arion Theater Group, σε σκηνοθεσία Ανέστη Καφάτσου, συνεχίζει στο θέατρο Αυλαία, για 2 τελευταίες παραστάσεις. 

   

  Περί υπόθεσης

  Σε ένα μικρό διαμέρισμα, της Θεσσαλονίκης του σήμερα, συγκατοικούν τρεις νέοι. Ο Γρηγόρης, ένα ρομαντικό πλουσιόπαιδο, ο οποίος έχοντας εγκαταλείψει τους γονείς του και την περιουσία τους, αποκομμένος από τον έξω κόσμο, βιοπορίζεται φτιάχνοντας... κλουβιά. Ο Νικήτας συνομήλικος και παιδικός του φίλος, barman σε περιθωριακό nightclub. Και ο μικρότερος της παρέας, ο Ανέστης, ένας αινιγματικός, συνεσταλμένος σπουδαστής. Και οι τρεις τους παρακολουθούν εδώ και καιρό τη νεαρή κοπέλα στο απέναντι διαμέρισμα, την καρδιά της οποίας και διεκδικεί ο καθένας για τον εαυτό του. Έτσι, αποφασίζουν να την καλέσουν σπίτι τους, με αφορμή τα γενέθλια του Γρηγόρη, στέλνοντάς της μία πρόσκληση με λουλούδια. Όσο οι μέρες πλησιάζουν, η αγωνία του ερχομού της προκαλεί μεταξύ τους κωμικοτραγικές καταστάσεις. Η πολυπόθητη βραδιά φτάνει. Όλοι σε "θέσεις μάχης", έτοιμοι να την υποδεχτούν, όταν…

   

  Σκηνοθετικό σημείωμα

  Η σουρεάλ κωμωδία του Άκη Δήμου "Τα λουλούδια στην κυρία" έρχεται να μας υπενθυμίσει πως η χειρότερη μοναξιά για τον άνθρωπο είναι η μοναξιά μέσα σε κόσμο. Τρεις νέοι συγκατοικούν σ' ένα μικρό διαμέρισμα, αποκομμένοι απ' το οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον, οι παθογένειες του οποίου έχουν ριζώσει για τα καλά μέσα τους. Αντιλαμβάνονται πως ποτέ άλλοτε τα σπίτια μας δεν ήταν τόσο κοντά και οι καρδιές μας τόσο μακριά. Δεν υπάρχει μεταξύ τους ευθύτητα. Άλλα σκέφτονται, άλλα λένε και άλλα εννοούν. Και σαν άλογα κούρσας σε μια ερωτική διαδρομή που ανοίγει μπροστά τους ο κοινός αναβάτης τους, η γυναίκα του απέναντι διαμερίσματος, τους οδηγεί στην πολυπόθητή τους φυγή προς τα μπρος μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις. Η θεατρική πένα του Άκη Δήμου λειτουργεί σαν ένα χειρουργικό νυστέρι, το οποίο ανοίγει μια τομή στο ψυχολογικό απόστημα των ηρώων του, αφήνοντας να βγει από μέσα όλη η τοξικότητα της εποχής τους, καλώντας τους να απαντήσουν στο αμείλικτο ερώτημα, εάν στο εξής θα επιλέξουν να ζήσουν ή απλώς να υπάρχουν.

   

  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  Σκηνοθεσία: Ανέστης Καφάτσος 

  Βοηθός σκηνοθέτη-Φωτισμοί: Αδριανός Φριλίγγος 

  Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος: Μανώλης Ψωματάκης

  Makeup Artist: Μαριάννα Χιώτη

  Φωτογραφίες: Χρήστος Κυριαζίδης

  Μουσική: Χαρίσιος Γκατζόφλιας

  Γραφιστικός σχεδιασμός: Χάρης Θώμος

  Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Τότσκα

  Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Γκρόζος, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Θάνος Πουμάκης

   

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Παραστάσεις: Δευτέρα 12 & Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

  Χώρος: Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136

  Ώρα έναρξης: 21.00

  Διάρκεια: 70 λεπτά

  Εισιτήρια: 14 ευρώ (κανονικό), 9 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65), 9 ευρώ (ομαδικό από 6 άτομα και πάνω), 7 ευρώ (θεατρική ατέλεια)

  *Στα εκπτωτικά εισιτήρια, απαραίτητη η επίδειξη σχετικών εγγράφων.

   

  Προπώληση:

   -more.com (Early bird στην τιμή των 10 ευρώ) https://www.more.com/theater/offer/ta-louloudia-stin-kyria/

  -στο ταμείο του θεάτρου Αυλαία 

   

espa el