"Βότκα Μολότοφ" στο Θέατρο Κολοσσαίον (παράταση παραστάσεων 13&14/11)

"Βότκα Μολότοφ" στο Θέατρο Κολοσσαίον (παράταση παραστάσεων 13&14/11)

 • Το Κοσμοράδιο προτείνει:

   

  ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΟΦ του Νηλ Σάιμον

  βασισμένο στα διηγήματα του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ

  Διασκευή: Ελένη Ράντου

  Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης

  Στον ρόλο του Τσέχωφ, ο Τάσος Χαλκιάς

   

  Χάρη στην τεράστια επιτυχία και τα συνεχή sold out η παράσταση παρατείνεται!

  Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου, βασισμένη στη διασκευή του Νηλ Σάιμον πάνω στα διηγήματα του Τσέχωφ, μετά τα συνεχή sold out, παρατείνεται για λίγες ακόμα παραστάσεις Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη στο Κινηματοθέατρο Κολοσσαίον.

   

  Πρωταγωνιστούν: (Αλφαβητικά)

  Ιωάννης Απέργης, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Κατερίνα Γερονικολού, Βίβιαν Κοντομάρη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιούλη Τσαγκαράκη, Χάρης Χιώτης

  Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου, βασισμένη στη διασκευή του Νηλ Σάιμον πάνω στα διηγήματα του Τσέχωφ, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για έξι μόνο παραστάσεις στο Κινηματοθέατρο Κολοσσαίον. 

  Λίγα λόγια για το έργο: 

  Ο Άντον Τσέχωφ σκιαγραφεί χαρακτήρες τόσο από τα αστικά κέντρα, όσο και από την επαρχία της προεπαναστατικής Ρωσίας, μεγεθύνοντας με γλαφυρό τρόπο, αλλά πάντα με συμπάθεια, τις συνήθειες, τις εμμονές τους, τους φόβους τους, την προσήλωσή τους στα μικροσυμφέροντά τους, την αφέλειά τους, αλλά και την πονηριά τους. Επί σκηνής, παρελαύνουν χαρακτηριστικοί τύποι της εποχής και της κοινωνίας του: από δασκάλες και νταντάδες, μέχρι παπάδες και οδοντίατροι. Όλοι οι ήρωες παραδίδονται, πανανθρώπινοι και παντοτινοί, στην κρίση όλων μας για το «χθες», το «σήμερα» και το «αύριο».

  Η Ελένη Ράντου τιτλοφόρησε τη διασκευή της «Βότκα Μολότοφ», κλείνοντας το μάτι στους θεατές για τη θεατρική «έκρηξη» γέλιου και συγκίνησης που ετοιμάζονται να βιώσουν. Το κείμενό της διαθέτει γλωσσική αμεσότητα και χιουμοριστική σπιρτάδα. Οι τσεχοφικοί ήρωες, με όλα τους τα κουσούρια, τα λάθη, τους καημούς και τους πόθους τους, θα μοιραστούν μαζί μας το δάκρυ τους, το μελαγχολικό χαμόγελό τους και το λυτρωτικό γέλιο τους. Σε μια εποχή που ο διαφορετικός χαρακτήρας, η διαφορετική, από ιδεολογικά και εθνικά στερεότυπα, άποψη, ακόμα και το αντίθετο φύλλο ή η διαφορετική φυλή, όπως και η διαφορετική πολιτική ένταξη, αντιμετωπίζονται με μια ανθρωποφαγική σχεδόν διάθεση, με κηρύγματα μίσους και απαξίωσης, η αγάπη του Τσέχωφ για τον άνθρωπο, καθώς και το χιούμορ του μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικά.

  Ο Νικορέστης Χανιωτάκης στήνει μια σύγχρονη παράσταση γοργών ρυθμών, με νεύρο, ευρηματικότητα και θεατρική ευφορία, με οκτώ εξαιρετικούς ηθοποιούς. Επί σκηνής, θα δούμε και τον ίδιο τον Άντον Τσέχωφ, μέσα από την ερμηνεία του Τάσου Χαλκιά.

  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  Κείμενο: Νηλ Σάιμον - Ελένη Ράντου (βασισμένο στα διηγήματα του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ) 

  Διασκευή: Ελένη Ράντου

  Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης

  Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιάννης Μαθές

  Σκηνικά-Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα

  Βοηθοί Σκηνοθέτη: Πηνελόπη Σκαλκώτου – Λυδία Σγουράκη

   

  ΠΑΙΖΟΥΝ (Αλφαβητικά):

  Ιωάννης Απέργης

  Παναγιώτα Βιτετζάκη

  Κατερίνα Γερονικολού

  Βίβιαν Κοντομάρη

  Πάνος Σταθακόπουλος

  Γιούλη Τσαγκαράκη

  Χάρης Χιώτης

  Στον ρόλο του Τσέχωφ ο Τάσος Χαλκιάς

   

  Παράταση παραστάσεων

  Δευτέρα, 13/11 - 20:30
  Τρίτη 14/11 - 21:00

  Κινηματοθέατρο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 150, Θεσσαλονίκη

  Ηλεκτρονική Προπώληση: https://www.more.com/theater/botka-molotof/ 

  Φυσικά σημεία προπώλησης:  

  Στο ταμείο κιν/θεάτρου «ΦΑΡΓΚΑΝΗ» & στο ταμείο του κιν/θεάτρου «ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ»

espa el