Υπάλληλος μετέφερε κατά λάθος 222 εκατ. ευρώ επειδή αποκοιμήθηκε στο πληκτρολόγιο

Υπάλληλος μετέφερε κατά λάθος 222 εκατ. ευρώ επειδή αποκοιμήθηκε στο πληκτρολόγιο

Υπάλληλος μετέφερε κατά λάθος 222 εκατ. ευρώ επειδή αποκοιμήθηκε στο πληκτρολόγιο

  • Ένας τραπεζικός υπάλληλος στη Γερμανία είχε μια ιδιαίτερα ατυχή στιγμή όταν, προσπαθώντας να ξεκουράσει τα μάτια του, αποκοιμήθηκε για λίγα δευτερόλεπτα πάνω στο πληκτρολόγιο.

    Κατά τη διάρκεια μιας συναλλαγής, που προέβλεπε τη μεταφορά 22 ευρώ σε έναν λογαριασμό, το δάχτυλό του έμεινε πάνω στο πλήκτρο «2», με αποτέλεσμα να εισάγει κατά λάθος το ποσό των 222 εκατομμυρίων ευρώ.

    Η προϊσταμένη του, που είχε την αρμοδιότητα να ελέγχει για τυχόν λάθη στις μεταφορές, δεν εντόπισε το πρόβλημα εγκαίρως. Η τράπεζα θεώρησε ότι η παράλειψή της ήταν σοβαρή και προχώρησε στην απόλυσή της. Ωστόσο, πριν ολοκληρωθεί η μεταφορά του υπέρογκου ποσού στον λογαριασμό του πελάτη, ένας άλλος υπάλληλος παρενέβη και διόρθωσε το λάθος.

    Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε υπέρ της απολυθείσας προϊσταμένης. Κρίθηκε ότι, δεδομένου ότι το λάθος δεν είχε τελικά οικονομικό κόστος για την τράπεζα, η απόλυσή της ήταν αδικαιολόγητη. Το δικαστήριο ζήτησε την επαναπρόσληψή της, με την τράπεζα να καλείται να αναθεωρήσει τη στάση της.
    Το περιστατικό αποτελεί μια ενδιαφέρουσα υπενθύμιση για το πώς η ανθρώπινη κόπωση και τα λάθη μπορούν να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες καταστάσεις, ακόμα και στους πιο καλά οργανωμένους χώρους εργασίας.

    via