Ζει σαν ναυαγός εδώ και 25 χρόνια αλλά αποφάσισε να καλέσει κόσμο

Ζει σαν ναυαγός εδώ και 25 χρόνια αλλά αποφάσισε να καλέσει κόσμο

Ζει σαν ναυαγός εδώ και 25 χρόνια αλλά αποφάσισε να καλέσει κόσμο

 • Ο 78χρονος Ντέιβιντ Γκλάσιν, ζει μόνος του στο Restoration Island, στα ανοικτά των ακτών του βόρειου Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, αφότου έχασε τον πλούτο του - ήταν εκατομμυριούχος χρηματιστής – στο κραχ της «Μαύρης Τρίτης» το 1987.

  Το 1991 χώρισε τη σύζυγό του και έξι χρόνια αργότερα μετακόμισε στο νησί, όπου ζει έκτοτε αλλά μόνο με τη συντροφιά των αγαπημένων του ντίνγκο (άγρια σκυλιά) και δύο γυναικείες κούκλες. Πρόσφατα όμως, παραδέχτηκε πως το σώμα του «δεν λειτουργεί όπως παλιά» και αποκάλυψε ότι είναι αντιμέτωπος με μια σειρά προβλημάτων υγείας.

  «Δεν είμαι πια 18 ετών, γίνομαι όλο και πιο βαρύς και είναι όλα πιο δύσκολα. Λιποθύμησα μια μέρα και μετά έπεσα και έσπασα το ισχίο μου. Τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν όταν τα χρειάζεσαι, οπότε η καλύτερη ασφάλεια που θα μπορούσα να έχω είναι περισσότεροι άνθρωποι» δήλωσε στο news.com.au. «Τα πράγματα είναι πιο ζόρικα όταν είσαι 80 ετών» όπως λέει.

  Ο Γκλάσιν είπε ότι αναζητά ανθρώπους για να τον ακολουθήσουν στο νησί, καθώς τα ντίνγκο μπορεί να είναι καλή παρέα, αλλά δεν μπορούν να καλέσουν σε βοήθεια εάν βρεθείς σε μπελάδες. Τόνισε μάλιστα, πως θα πλήρωνε με υποτροφία ένα μεσήλικο ζευγάρι με τις κατάλληλες δεξιότητες για να βοηθήσει στο νησί, καθώς ο ίδιος αδυνατεί να πληρώσει κανονικό μισθό.

  Ο ναυαγός έχει προσπαθήσει να προσλάβει κάποιον, αλλά δεν έχει βρει ακόμη κανέναν πρόθυμο να τα παρατήσει όλα και να μετακομίσει στο απομακρυσμένο νησί. Παραδέχτηκε επίσης πως χρειάζεται κάποια βοήθεια καθώς υπέστη θρόμβο αίματος που θα μπορούσε να τον σκοτώσει εάν δεν έσπευδε αμέσως σε βοήθεια. «Αν τα πράγματα πάνε στραβά, η ζωή σου κινδυνεύει και τότε το συνειδητοποιείς». «Η άγρια φύση είναι πολύ δύσκολη – είναι ένας σκληρός κόσμος. Τα πράγματα πάνε πάντα στραβά και πρέπει να τα αντιμετωπίζεις» λέει.

  Ωστόσο, για τον σύγχρονο ναυαγό, η εγκατάλειψη του νησιού όπου ζει εδώ και 25 χρόνια δεν αποτελεί επιλογή. Έχει φτιάξει ένα σπίτι για να ζει μέσα στην άγρια φύση και λέει ότι εύχεται να μην είχε γεννηθεί στην πόλη, αλλά να είχε μεγαλώσει στο νησί.

  Και μπορεί να ζει απομονωμένος, ωστόσο παρακολουθεί όλα τα τρέχοντα γεγονότα, με την πανδημία ου κορωνοϊού όπως λέει, να μην τον έχει επηρεάσει καθόλου. Έχει μάλιστα, άποψη και για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τονίζοντας πως «οι άνδρες είναι το πρόβλημα» και καλώντας τις γυναίκες να αναλάβουν την εξουσία και να σταματήσουν τους άνδρες να σκοτώνονται μεταξύ τους για τους πόρους. Ευχήθηκε επίσης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν να «συνειδητοποιήσει πως έχει αποτύχει».

  Μεταξύ άλλων μοιράστηκε και μερικούς φιλοσοφικούς στοχασμούς σχετικά με τις προσδοκίες της κοινωνίας από τους νέους άνδρες και τις γυναίκες. «Εύχομαι να μην είχα πάει ποτέ στην πόλη, εύχομαι να είχα γεννηθεί εδώ στους θάμνους. Όλοι κάνουμε το ίδιο πράγματα. Τελειώνουμε το σχολείο. Περιμένουν από εμάς να μπούμε στις επιχειρήσεις του πατέρα ή της μητέρας μας, ή να γίνουμε γιατροί, δικηγόροι, λογιστές ή οτιδήποτε άλλο. Και τα κάνουμε όλα αυτά. Και οι μισοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο. Και έχετε διαλυμένες οικογένειες και παιδιά παντού. Και αναρωτιόμαστε γιατί είναι όλοι τόσο δυσλειτουργικοί» ανέφερε στο news.com.au.

  Ο Γκλάσιν πρόκειται να γίνει 79 ετών τον Αύγουστο και θα περάσει τα γενέθλιά του με το αγαπημένο του ντίνγκο, τον Ζέντι, το οποίο αντικατέστησε την Πόλι μετά το δάγκωμά της από μια οχιά.

  via

   

espa el