Αυτή είναι η ακριβότερη... αγελάδα στον κόσμο - Αξίζει 4 εκατομμύρια δολάρια

Αυτή είναι η ακριβότερη... αγελάδα στον κόσμο - Αξίζει 4 εκατομμύρια δολάρια

Αυτή είναι η ακριβότερη... αγελάδα στον κόσμο - Αξίζει 4 εκατομμύρια δολάρια

 • Eκατοντάδες εκατομμύρια αγελάδες εκτρέφονται στη Βραζιλία, ωστόσο μια κάνει τη διαφορά, καθώς πρόκειται, σύμφωνα με το Associated Press, για την ακριβότερη στον κόσμο. Για αυτό άλλωστε το ογκώδες, κατάλευκο σώμα της παρακολουθείται από κάμερες ασφαλείας, κτηνίατρο και ένοπλη φρουρά όλο το 24ωρο.

  Η αγελάδα ανήκει στη ράτσα Nelore ή αλλιώς Viatina-19 και αξίζει 4 εκατομμύρια δολάρια. Το βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες την κατατάσσει στην κορυφή της σχετικής λίστας, με αξία τρεις φορές παραπάνω, σε σχέση με την προηγούμενη κάτοχο της σχετικής πρωτιάς.

  Η υπεραγελάδα ζυγίζει 1.100 κιλά και είναι δύο φορές πιο βαριά από έναν μέσο ενήλικα της ράτσας της.

  Κατά μήκος ενός αυτοκινητόδρομου στην καρδιά της Βραζιλίας, οι εκτροφείς αγελάδων Viatina-19 έχουν τοποθετήσει δύο διαφημιστικές πινακίδες που επαινούν το μεγαλείο της ράτσας και καλούν κτηνοτρόφους, περίεργους ντόπιους και ειδικούς να δουν από κοντά για να την υπεραγελάδα. Την ίδια ώρα, η βιομηχανία βοοειδών θεωρείται μια σημαντική πηγή οικονομικής ανάπτυξης στη Βραζιλία και η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να κατακτήσει νέες εξαγωγικές αγορές. Η εντυπωσιακή τιμή της υπεραγελάδας οφείλεται στην ταχύτητα με την οποία αύξησε τον όγκο της, στη γονιμότητά της και κυρίως στη συχνότητα που μεταδίδει τα παραπάνω χαρακτηριστικά στους απογόνους της. Οι κτηνοτρόφοι εκτιμούν επίσης τη στάση του σώματος, τη σταθερότητά της, την υπακοή, το μητρικό της ένστικτο και την ομορφιά της.

   

   

  via

espa el