Απόψε ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision με τη συμμετοχή της Ελλάδας

Απόψε ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision με τη συμμετοχή της Ελλάδας

Απόψε ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision με τη συμμετοχή της Ελλάδας

  • Έφτασε η μέρα για τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2022 με τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν. Η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord έχει πραγματοποιήσει τις πρόβες της και είναι πανέτοιμη για την αποψινή εμφάνιση που θα μεταδοθεί στις 22:00 από την ΕΡΤ. 

    Τον Α’ ημιτελικό παρακολουθούν και δίνουν τη βαθμολογία τους οι εθνικές επιτροπές των 17 χωρών που συμμετέχουν, καθώς κι εκείνες της Γαλλίας και της Ιταλίας.

    Δεκαεφτά χώρες διαγωνίζονται το βράδυ της Τρίτης στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision διεκδικώντας το εισιτήριο για τη βραδιά του Τελικού που θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου.

    Η σειρά εμφάνισης των χωρών είναι: 

    1.Αλβανία
    2.Λετονία
    3.Λιθουανία
    4.Ελβετία
    5.Σλοβενία
    6.Ουκρανία
    7.Βουλγαρία
    8.Ολλανδία
    9.Μολδαβία
    10.Πορτογαλία
    11.Κροατία
    12.Δανία
    13.Αυστρία
    14.Ισλανδία
    15.Ελλάδα
    16.Νορβηγία
    17.Αρμενία

    Τα τραγούδια των "Big Five" (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

    Στον Α’ Ημιτελικό ψηφίζουν η Ιταλία και η Γαλλία.

    Στον Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Στον Τελικό θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η διοργανώτρια χώρα (Ιταλία).