Φλαμίνγκο ερωτεύτηκε και έκανε το πρώτο του αυγό στα… 70

Φλαμίνγκο ερωτεύτηκε και έκανε το πρώτο του αυγό στα… 70

Φλαμίνγκο ερωτεύτηκε και έκανε το πρώτο του αυγό στα… 70

  • Είχαν καταλήξει στο… ασφαλές συμπέρασμα πως η Γερτρούδη, στα 70 της χρόνια πια, σχεδόν διπλάσια από το προσδόκιμο ζωής ενός μέσου φλαμίνγκο, δεν θα γίνει μάνα. Όμως, όχι. Η Γερτρούδη τους διέψευσε με τον πιο θεαματικό τρόπο, καθώς εθεάθη να φλερτάρει με τον Τζιλ, ένα φλαμίνγκο με τα μισά της χρόνια.

    «Εκείνη ο 37χρονος Τζιλ χαιρετούσαν ο ένας τον άλλον με τα φτερά τους, έκαναν υποκλίσεις και επιδείκνυαν κάποιες από τις 136 φιγούρες ερωτοτροπίας και ζευγαρώματος των φλαμίνγκο» λέει ο Μπεν Μάρσαλ, διευθυντής του φυσικού καταφυγίου Pensthorpe στο Νόρφολκ της Αγγλίας.

    «Η Γερτρούδη συνήθως κάθεται στα μετόπισθεν και ποτέ της δεν έδειξε ενδιαφέρον να ζευγαρώσει κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου. Ωστόσο, τώρα πραγματικά έβγαζε έναν άλλο εαυτό προς τα έξω. Ήταν υπέροχο να βλέπεις το φυσικό της ένστικτο να ενεργοποιείται με το αγόρι της»
    Όμως, αυτή δεν ήταν η μόνη έκπληξη που επεφύλασσε στους ανθρώπους του καταφυγίου η Γερτρούδη.

    Ένας από τους φροντιστές των φλαμίνγκο πρόσεξε πως είχε φτιάξει μια «ηφαιστειοειδή» φωλιά από λάσπη και καθόταν πάνω σε ένα αυγό, το πρώτο αυγό στην 70χρονη ζωή της – σύμφωνα με τις μαρτυρίες των φροντιστών στο προηγούμενο καταφύγιο πτηνών όπου ζούσε η Γερτρούδη.

    «Όλη η ομάδα ήταν κατάπληκτη – η Γερτρούδη και το αυγό της ήταν το θέμα συζήτησης σε όλο το καταφύγιο» λέει ο Μάρσαλ.

    Χρειάζονται 26 με 31 ημέρες για την εκκόλαψη των αυγών του φλαμίνγκο και η 70χρονη μέλλουσα μαμά καθόταν αδιαμαρτύρητα στο αυγό της επί δέκα ημέρες, κάνοντας μόνο διάλειμμα για φαγητό και νερό. Ωστόσο, λίγες μέρες αργόετερα, το ροζ, πανύψηλο πτηνό εγκατέλειψε το αυγό. Πιθανώς επειδή ο νεοσσός δεν θα ζούσε, εξηγούν οι ειδικοί. «Θα μπορούσε να οφείλεται και στο ότι, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας της, αποφάσισε πως όλο αυτό ήταν υπερβολικό για αυτήν» προσθέτει ο Μάρσαλ.

     

     

    via