Ο σωστός τρόπος να διαβάζεις για να έχεις την καλύτερη απόδοση

Ο σωστός τρόπος να διαβάζεις για να έχεις την καλύτερη απόδοση

Ο σωστός τρόπος να διαβάζεις για να έχεις την καλύτερη απόδοση

 • Η τρέχουσα περίοδος είναι πολύ απαιτητική για τους μαθητές - αλλά και τους γονείς τους - αφού καθημερινά νιώθουν την πίεση και το άγχος για τις εξετάσεις. Μετά από την προσπάθεια μιας χρονιάς ή και πολλών, αν πρόκειται για Πανελλήνιες, αυτή είναι η στιγμή που θα κριθούν, συνεπώς η αγωνία είναι μεγάλη.

  Κι ενώ γίνεται πολλή συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να διαβάζουν τα παιδιά στις εξετάσεις και πώς θα έχουν την καλύτερη απόδοση, ένας ειδικός έρχεται να δώσει αυτή την πολυπόθητη απάντηση. Μέσα από ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες εβδομάδες, αποκαλύπτει το μοτίβο που πρέπει να ακολουθούν τα παιδιά μας για να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα στις εξετάσεις.
  Η μέση διάρκεια προσοχής του ανθρώπου είναι 8,25 δευτερόλεπτα. Στη μέγιστη συγκέντρωση οι περισσότεροι μαθητές μπορούν να μείνουν προσηλωμένοι για 25 λεπτά, πριν αρχίσει να μειώνεται η ενέργεια και η συγκέντρωσή τους.
  Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο expert, το σωστό πρόγραμμα διαβάσματος πρέπει να περιλαμβάνει διαλείμματα και επιβράβευση, ώστε να είναι αποτελεσματικό. Με βάση αυτό το πρόγραμμα, πρέπει να διαβάζεις για 20-25 λεπτά και μετά να κάνεις μια παύση, είτε ακούγοντας μουσική είτε περπατώντας. Σε αυτό το διάλειμμα είναι σημαντικό να μην έρθεις σε επαφή με το κινητό. Εξίσου σημαντικό είναι να επιβραβεύεις τον εαυτό σου με ένα κομμάτι σοκολάτας ή ό,τι άλλο προτιμάς.
  Στη συνέχεια, επέστρεψε στο γραφείο σου και συνέχισε να διαβάζεις για 1:30 με 3 ώρες, προσπαθώντας να παραμείνεις συγκεντρωμένος/η στον στόχο σου. Με από αυτή την περίοδο, πρέπει να κάνεις ένα μεγαλύτερο διάλειμμα που να διαρκεί από μισή ως μία ώρα. Σε αυτή την παύση, μπορείς να φας μεσημεριανό και να εκμεταλλευτείς κάθε λεπτό του χρόνου σου.

  via

espa el