Πωλείται σε δημοπρασία το κόκκινο 4x4 της βασίλισσας Ελισάβετ

Πωλείται σε δημοπρασία το κόκκινο 4x4 της βασίλισσας Ελισάβετ

Πωλείται σε δημοπρασία το κόκκινο 4x4 της βασίλισσας Ελισάβετ

  • Ένα σπάνιο Land Rover που είχε χρησιμοποιηθεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο ήρθε στο φως μετά από σχεδόν 70 χρόνια.

    Το 4x4 ήταν ένα από τα έξι αυτοκίνητα που δημιουργήθηκε για το βασιλικό ζευγάρι ώστε να το χρησιμοποιήσει στην περιοδεία του στην Αυστραλία το 1954. Από τα έξι, μόνο τα δύο υπάρχουν ακόμα, με το δεύτερο να βρίσκεται σε βρετανικό μουσείο αυτοκινήτων, το Heritage Motor Museum.

     

    Το σπάνιο αυτοκίνητο βγαίνει τώρα σε δημοπρασία από έναν ιδιώτη συλλέκτη πρώιμων μοντέλων Land Rover και αναμένεται να «πιάσει» από 80.000 έως και 120.000 λίρες.

    Το αυτοκίνητο διαθέτει πίσω έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο με καθίσματα και κεκλιμένες μπάρες για όταν οι βασιλιάδες στέκονταν όρθιοι για να χαιρετήσουν τα πλήθη. Διαθέτει ακόμη μια προσαρμοσμένη πίσω πόρτα με σκαλοπάτι για να διευκολύνει και να κάνει πιο αξιοπρεπή την είσοδο και την έξοδό τους.

    Στο εσωτερικό έχει άνετα καθίσματα, panel στις πόρτες, ακόμη και ρολόι. Το αυτοκίνητο, το οποίο είναι σε κόκκινη απόχρωση με μπλε εσωτερικό, ανακαινίστηκε μεταξύ 2015 - 2018 και είναι σε άριστη κατάσταση.

    Έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε διάφορες εκθέσεις της Land Rover και βραβεύτηκε ως το καλύτερο όχημα στην κατηγορία του στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood φέτος.

    via