Συνταγή: Γρήγορη τάρτα με κρεμμύδια και φέτα

Συνταγή: Γρήγορη τάρτα με κρεμμύδια και φέτα

Συνταγή: Γρήγορη τάρτα με κρεμμύδια και φέτα

  • Γρήγορη τάρτα με κρεμμύδια και φέτα

    • Μερίδες: 4-6
    • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
    • Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά

    Υλικά

    • 1 φύλλο ζύμη σφολιάτας
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • 1 κεσεδάκι (200-250 γρ. ) γιαούρτι στραγγιστό
    • 200 γρ. φέτα
    • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
    • Ελαιόλαδο
    • Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

     

    Εκτέλεση

    1. Προθερμάνετε τον φούρνο στον αέρα στους 180oC. Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και τοποθετούμε στη μέση το φύλλο της σφολιάτας.

    2. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια. Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα γιαουρτιού.

    3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη φέτα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο & φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ρευστή κρέμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

    4. Απλώνουμε την κρέμα γιαουρτιού στην τάρτα, αφήνοντας ένα δάχτυλο από τις άκρες. Σκορπάμε τα κρεμμύδια στην επιφάνεια και διπλώνουμε τις άκρες τις σφολιάτας γύρω-γύρω.

    5.  Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.

    KAΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

     

    via