Το «Πρωινό στο Κοσμοράδιο» προτείνει καλοκαιρινό προορισμό -Λήμνος

Το «Πρωινό στο Κοσμοράδιο» προτείνει καλοκαιρινό προορισμό -Λήμνος

Το «Πρωινό στο Κοσμοράδιο» προτείνει καλοκαιρινό προορισμό -Λήμνος

 • Το «Πρωινό στο Κοσμοράδιο» επιλέγει αγαπημένους προορισμούς. Αυτήν τη φορά, ταξιδεύουμε στο βόρειο Αιγαίο στο όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, στη Λήμνο. Πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι της είναι η Μύρινα, που πήρε το όνομα της γυναίκας του πρώτου βασιλιά του νησιού, του Θόαντα. Ως το 1955 η Μύρινα ονομαζόταν Κάστρο. Κατά την μυθολογία, η Λήμνος είναι το νησί του Ηφαίστου. Είναι ηφαιστειογενές νησί με εκτεταμένες εύφορες πεδιάδες καλλιεργημένες με σιτηρά κι αμπέλια. Επίσης, έχει υπέροχες και καθαρές παραλίες και είναι ένα νησί ιδανικό για ήρεμες διακοπές.

   

  limnosparalia1

  Περπατήστε στα παραδοσιακά πλακόστρωτα σοκάκια της. Ανεβείτε στο Κάστρο που δεσπόζει από ψηλά και ίσως συναντήσετε ένα από τα μικρά ελάφια που ζουν ελεύθερα στη περιοχή. Κάντε έναν ρομαντικό περίπατο στον Ρωμαίικο Γιαλό, όπου βρίσκονται και τα περισσότερα πέτρινα αρχοντικά. Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα σημαντικά ευρήματα από την Πολιόχνη, τη Μύρινα, την Ηφαιστία και το Καβείριο. Κάντε ιαματικά λουτρά στα Θέρμα.

  kastromirina

  Θαυμάσετε τους καταρράκτες στην περιοχή του Άη Γιάννη. Περάστε από το Κοντοπούλι, για να δείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Ηφαιστίας με το περίφημο ιερό της Μεγάλης Θεάς της Λήμνου αλλά και τη σπηλιά του μυθικού ήρωα Φιλοκτήτη. Στην περιοχή, σ’ έναν υγροβιότοπο μοναδικού φυσικού κάλλους, βρίσκουν καταφύγιο εντυπωσιακά φλαμίγκος αλλά και πολλά ακόμη σπάνια αποδημητικά πουλιά. 

  limnosnaturalbeauty