Το «Πρωινό στο Κοσμοράδιο» προτείνει χειμερινό προορισμό - Καταρράκτες Σκρα

Το «Πρωινό στο Κοσμοράδιο» προτείνει χειμερινό προορισμό - Καταρράκτες Σκρα

Το «Πρωινό στο Κοσμοράδιο» προτείνει χειμερινό προορισμό - Καταρράκτες Σκρα

 • Το «Πρωινό στο Κοσμοράδιο» επιλέγει αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα για διακοπές. Αυτήν τη φορά, ταξιδεύουμε στο Κιλκίς και στους καταρράκτες του Σκρα.

  Η πανέμορφη σμαραγδένια λίμνη, γνωστή και ως η «Γαλάζια Λίμνη της Ελλάδας», με τους καταρράκτες του Σκρα βρίσκεται στο Δήμο Παιονίας του Κιλκίς, σε απόσταση μόλις 4χλμ από το ιστορικό χωριό του Σκρα. Τα δεκάδες ρυάκια του όρους Πάικου καταλήγουν στους καταρράκτες του Σκρα και από εκεί, τα κρυστάλλινα νερά πέφτουν με ορμή στο σημείο δημιουργώντας την πανέμορφη αυτή λίμνη. 

  katarraktes skra

  Το πυκνό καταπράσινο δάσος, τα παραμυθένια ρυάκια, ο εντυπωσιακός καταρράκτης συνθέτουν ένα πανέμορφο τοπίο στους καταρράκτες του Σκρα. Ένας ιδανικός και παράλληλα εναλλακτικός προορισμός για τους φυσιολάτρες και όχι μόνο. Μια ανάσα δροσιάς κατά τη διάρκεια των ζεστών μερών του καλοκαιριού. 

  skrakiria1

  Δεν είναι τυχαίο που η λίμνη ονομάστηκε γαλάζια, αφού το υπέροχο χρώμα των νερών της οφείλεται στους απολιθωμένους μικροοργανισμούς που βρίσκονται στον πυθμένα της. Η φύση οργιάζει και έχετε τη δυνατότητα να το διαπιστώσετε συνεχίζοντας τη διαδρομή σας. Πολύ σύντομα θα συναντήσετε αριστερά σας και άλλα μονοπάτια. Το κατηφορικό αριστερά οδηγεί πάλι στη λίμνη, όπου μπορείτε να χαρείτε ένα πικ-νικ στους ξύλινους πάγκους. Το μονοπάτι ευθεία διασχίζει μια ξύλινη γέφυρα- εφόσον δεν είναι πλημμυρισμένη- και σας βγάζει στην απέναντι όχθη της λίμνης. Το σκοινί που κρέμεται από ένα δέντρο σάς προκαλεί για μια άκρως αναζωογονητική βουτιά στα παγωμένα, ακόμα και το καλοκαίρι, νερά της.